22.8.2012

Kiiltää, mattaa ja sit pitää taas saada kiiltämään

Piti siis päästä mattaamaan kynnet, kun sitä mattalakkaa nyt kerran sitten oli. Pohjalle suunnittelin useampaakin väriä, mutta lopulta päädyin Catherine Arleyn mustaan hololakkaan 805. Yksinään kynnellä se näytti tältä:

2012-8-22_1

Eli aika kiiltävä se on, vaikka tässä ei tällä hetkellä päällylakkaa olekaan. Mutta sitten tuli paha mattalakka ja mattasi kaiken. Ei kiillosta enää tietoakaan.

2012-8-22_2

Koristeluthan tällaiseen tehdään perinteisesti kiiltävällä lakalla. Oma käsinmaalaustaitoni on vaan niin täydellisen onneton, etten halunnut alkaa edes yrittämään. Siksipä mieleeni tuli, että kai sitä nyt kirkkaalla lakallakin voi leimata siinä missä muillakin.

Niinhän sitä äkkiä luulisi. Se oli kuitenkin yllättävän paljon hankalampaa kuin oletin. Ensinnäkään suurin osa kirkkaista lakoista ei lainkaan sovellu leimaamiseen. Ne kuivuvat ihan liian äkkiä, eikä kuvio siirry. Olisin myös halunnut käyttää melko peittäviä koko kynnen leimoja. Mutta niistähän ei se kuvio suostunut nousemaan.

Lopulta löysin yhden kuvion, joka suostui nousemaan. Leimauslakkana on jokin mikälie ikivanha kirkas lakka, joka näyttää pullossa ihan keltaiselta. Lisäksi näitä leimoja oli vähän hankala erottaa kynsiltä ja onnistuin leimaamaan yhden kynnen kahteen kertaan. Se kuitenkin näytti ihan kivalta, mistä syystä leimasin kaikki kahdesti.

2012-8-22_3

Taas oli siis aika ilta näitä tehdessä. Kamerani päätti, että nyt on tarvetta salamalle. Tässä salamalla otetussa kuvassa tuo kuvio näkyy sen verran hyvin, että kalvakkaista sormista huolimatta päätin esitellä yhden. Kun ei sitä aurinkoakaan ollut tarjolla. Loppuun vielä yksi kuva lopputuloksesta ilman salamaa.

2012-8-22_4

2 kommenttia:

  1. Nää oli kyl jänskät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä oli niitä hulluja ideoita joka ainakin melkein toimi :) Kuvat on taas kerran vähän niin ja näin, mutta saa niistäkin melkein selvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...