13.3.2013

Turvalakkaa ja närästystä

Edellisen fiaskon jälkeen ei todellakaan tehnyt mieli katsoakaan noihin muutamaan viimeiseen käyttämättömään lakkaan päin. Ei, oli aivan pakko saada kynsille jotain tuttua ja turvallista, jotain mikä ei kerta kaikkiaan vaan voi epäonnistua.

Varmaankin jokaisella on se oma turvalakkansa, jonka puoleen voi kääntyä jos on pakko onnistua. Itse kallistun todella vahvasti A Englandieni puoleen, niistä ei yksikään ole ollut millään lailla hankala. Päätin siis lakata kynteni Percevalilla. Sepä ei ole tainnutkaan olla ikinä koko kynnellä, taitaa ainoa esiintyminen olla tässä lakkauksessa viime kesältä. Olisipa siis korkea aika saada tätä koko kynnelle!

2013-3-13_1

Onhan se punainen. Onhan minunkin kokoelmissani sentään muitakin punaisia. Mutta tässä olisin viihtynyt ihan tällaisenakin. Varmasti löytyy jos vaikka kuinka monta dupea tälle. Itselläni taitaa lähin olla OPI Danke-Shiny Red. Mutta eivät ne dupeja ole nekään keskenään. Tämä Perceval on, no, paremman määritelmän puutteessa jotenkin syvemmän punainen. Punaisemman punainen.

2013-3-13_2

Mielessäni oli kuva siitä, miten täydellinen tämä Elle's Spell oli sitä ensimmäisen kerran kokeillessani. Vaikka aikaa on mennyt alle vuosi, en nyt sitten saanut tästä lähellekään samoja viboja kuin silloin kerran. Kaunis se on edelleen. Ja näköjään onneton kuvattava. Taas kerran sain siis todeta, että voisi olla ihan hieno idea tarkistaa ne kuvat ennen itse lakkauksen poistamista... Pahoittelen siis tätä kuvaa, ei se oikein mitenkään kerro tämän lakkauksen kauneudesta...

Ja tähän loppuun tulee vielä sitten avautumista, sillä en jaksa pyhittää omaa postausta tälle asialle. Teitä on siis varoitettu!

En tiedä onko kuinkakin monelle teistä tullut sähköpostia joltakin Katri-nimiseltä graduntekijältä. En tiedä millä perusteella kutsuja on lähetelty, siksi olisinkin kiinnostunut kuulemaan muista. Ainakaan en ole havainnut lukemissani blogeissa kenenkään asiasta puhuneen. Itse siis en ole ilmoittautunut mukaan yhtään mihinkään, vaan osoitteeni on mitä ilmeisemmin bongattu tuolta sivupalkista.

Annanpa tutkijan itsensä hieman selvittää mistä on kyse: "Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää bloggaajien asenteita kaupallisten viestien välittämistä kohtaan. Kaupalliset viestit ymmärretään tässä laajasti koskevan kaikkea yrityksiin liittyvää sisältöä blogeissa."

Okei, no miten vaan, tulee sitä muutenkin kaikkiin galluppeihin vastattua. Samapa tuo. Mutta ainakin omasta mielestäni kysymysten asettelu oli outo. Ihan kuin tahallaan haettaisiin sitä lopputulosta, että kaikki mainostaminen on itsensä myymistä ja tuhoaa bloggaajan uskottavuuden ja ärsyttää kaikki lukijat karkuun.

Hä? No joo, kyllä se ottaa päähän jos joku jatkuvasti ylistää jotain kauppaa/tuotetta eikä ikinä keksi mitään huonoja puolia vaan kaikki on aina vaan niiiiin iiiiihanaaaaa. Itse ainakin tykkään lukea muiden kokemuksia tuotteista. Kyllä sen oikeasti aika äkkiä huomaa, että sanooko joku oikean mielipiteensä vai mielisteleekö vaan ilmaisen tuotteen antajaa.

Mutta kun ei tuohon voinut vastata niin. Kysymykset oli aseteltu siten, että eiköhän tuon tutkimuksen lopputulos ole ihan selvä ennen kuin se on edes julkaistu. Odottelen tässä vaan, että milloin ne otsikot ilmestyy että ihmiset on kamalan kypsyneitä siihen, että bloggaajat mainostaa kaikkea. En kerrassaan mitenkään näe, että noilla kysymyksillä päädytäisiin mihinkään muuhunkaan lopputulokseen.

Tulee mieleen esimerkki, jonka kuulin kerran. Jossain Pohjois-Suomessa (tarkan paikan jo unohdin) oli lähetetty koteihin kysely siitä, että kiinnostaisiko liittyä mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon ja saada todella nopea internetyhteys. Muistaakseni paikkakunnalla oli ennestään aika heikosti tarjolla kunnon laajakaistoja.

Yllättäen tulokseksi saatiin se, että niin moni on kiinnostunut liittymään, että verkko kannattaa rakentaa. Mutta hupsis vaan, sitten kun verkkoon olisi oikeasti voinut liittyä, halukkaita oli vain muutama. Miksi? Siksi, että liittymäkustannus oli 1200 euroa. Joo, en minäkään niin paljoa maksaisi laajakaistasta, oli miten nopea tahansa.

Eli kysymysten asettelulla on suuri merkitys siinä, mitä saadaan tulokseksi. Itse en ainakaan aio kiinnittää mitään huomiota saatuihin tuloksiin, mielestäni kysely on tehty niin huonosti. Ja edelleen kysyn, että miksi minä. Siksikö, että sivupalkkini ei ole täynnä mainoksia? Ehkä. Mutta miksi se ei ole täynnä mainoksia? Siksi, että olen laiska. Oli siinä jossain välissä sellainen AdSense- laatikko, mutta kyllästyin katselemaan sitä eikä se tuottanut mitään kun ei sitä kukaan klikannut. En ole jaksanut aktiivisesti hankkia blogille yhteistyökumppaneita. No joo, oli tuolla jossain vaiheessa Mimaxin banneri. Siihenkin kyllästyin, koska ei sekään tuottanut mitään. Ja näin pieni blogi ei vissiin kiinnosta mainostamismielessä niin paljon, että sitä yhteistyötä tultaisiin minulle tarjoamaan.

Että sellainen avautuminen tällä kertaa. Tekipä mieleni vaan sanoa. Itsekin akateemisen koulutuksen saaneena, eli tutkimusten tekemistä on joutunut harjoittelemaan.

8 kommenttia:

 1. Perceval on tosi kaunis lakka, iteltäkin löytyy. Ei vaan vielä ole kerennyt kokeilla.
  Itse en kyllä ole tuollaisesta kyselystä kuullut.
  Mua itseäni ei haittaa, vaikka blogeissa olisi mainoksia, kunhan ne eivät hypi naamalle. Sitten alkaa tympiä, jos mainoksia ja yhteistyökumppaneiden logoja on pitkät listat joka palkissa. Eikä ne aina edes mitenkään liity blogin sisältöön. Oikeat rehelliset tuotearvostelut on musta ihan mukavia. Vaikka eihän sitä aina ihan varma siitä rehellisyydestäkään voi olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen samaa mieltä juurikin, mutta tuohon kyselyyn ei voinut laittaa mitään muuta kuin rasteja ruutuun. Ihan tahallaan vedin sitten sen niin, että ei ketään koskaan milloinkaan ärsytä mikään mainostus missään. Tyhmä kysely...

   Poista
 2. Ja kiva tämä pääsiäisteemainen blogin tausta. :) Itse olen tosi laiska vaihtamaan blogin ulkoasua, kun mulla tulee siinä aina kuitenkin jotain teknisiä ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkoi tuntua, että se lumisade ja talvitausta ei enää ole sopiva :) Vaikka nyt on kyllä pakkasta ollutkin. Tässäkin tosin olen laiska, otan vaan käyttöön näitä valmiita ilmaisia taustoja. Ne yleensä toimii aika helposti :D

   Poista
 3. Oi, miten kaunis lakka! Yritän ainakin boikotoida A Engladia, koska niitä saa Suomesta vaan Adeninalta, ne maksaa paljon ja ne on liian kauniita. Piste. Ärsyttävää himoita kaikkea, mitä ei saa :D

  Oon aika samaa mieltä tosta mainostamisesta kuin moni muukin. Pienet mainokset sivussa ei haittaa, mutta kyllä se vähän alkaa ilmetyttämään, jos yhdellä blogilla on 20 erilaista yhteistyökumppania ja kaikki ei aihepiireistä. Miettii, että minkä takia silloin bloggaa...
  Itsellä on se kaksi yhteistyökumppania, ja en oikeastaan halua enää kolmatta (mulla oli kolmantena InkkiPinkki, mutta sopivasti kun halusin lopettaa yhteistyön, niin ne lopetti :D). Yritän itse sanoa aina mahdollisimman rehellisen mielipiteen kaikesta vaikka en tykkäisikään, koska mun mielipidettäni ei todellakaan osteta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en ymmärrä bloggaajia, jotka haalivat itselleen tolkuttoman määrän yhteistyökumppaneita. Muutama on ihan ok, mutta kun niitä tosiaan on niitäkin, joilla on sen 20... No, kukin tyyllillään, mutta itse en moiseen alkaisi.

   Poista
  2. Mua ainakin alkaisi jo ahdistamaan, että kaikkien mainokset roikkuu blogissa täytteenä :D Ja en usko, että kaikkien kanssa yksinkertaisesti on edes aikaa tehdä kunnolla ja aktiivisesti yhteistyötä, jos niitä firmoja on oikeasti yli kymmenenkin.

   Poista
  3. Joko ei ole aikaa huomioida kaikkia tai sitten ei ole aikaa mihinkään muuhun. Ei sekään oikein kivaa ole, jos koko blogi on pelkkää mainostusta. Jää kyllä sellaiset blogit lukematta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...