18.4.2015

Köyhän naisen leadlight

Tuskinpa kukaan on viime aikoina voinut välttyä leadlight-tekniikalla tehdyiltä kynsiltä. Siihen soveltuvia lakkoja ei vaan ole aivan hirveästi tarjolla ja vielä vähemmän edullisesti. Mutta eipä hätää, tähänkin pulmaan löytyy edullisempikin vaihtoehto!

2015-4-18_1


Ensiksi tarvitaan jotain kirkasta lakkaa. Pikakuivattaja ei luultavasti ole paras valinta. Itse päädyin Essencen värittömään lakkaan. Nämähän maksavat pari euroa pullo, tämä rivi on hankittu paikallisesta Halpa-Hallista. Kävin ensin etsimässä näitä Kärkkäiseltä, mutta sille kaupalle erittäin tyypillisesti nämä olivat loppu eikä niitä sinne lisääkään ole (vieläkään......) ilmestynyt. Onneksi nämä kuitenkin majailevat ständin sillä puolella, joka löytyy sieltä Halpparista. Tai no, oikeastaan ostin ensin sitä "geeli" top coatia kun ei siellä Kärkkäisellä muuta ollut ja oli vähän kiire. Mutta nämä ostin sitten toisella kertaa.

2015-4-18_2

Seuraavaksi tarvitset tietenkin värejä. Minä valitsin sekoitukseen Konadin värikkäät leimauslakat pigmenttisyytensä ansiosta. Mutta näkyy tuolla maailmalla toiset tehneen näitä sekoituksia ihan tavallisista creme-lakoista.

2015-4-18_3

Ylläolevat pullolliset on sekoiteltu siihen geelipäällyslakkaan (ja tyhjiin pulloihin mitä nyt sattui olemaan), kun oli hirveä kiire saada jotain kokeiltua. Jokaisessa pullossa on muutama tippa Konadin lakkaa. Kannattaa kokeilla väriä aina muutaman tipan jälkeen vaikkapa kiekolle, sillä katsomalla on hyvin vaikea tietää milloin väriä on tarpeeksi.

2015-4-18_4

Ensimmäisen kuvan värittömät lakat ovat tässä muuntautuneet väliväreiksi. Olen siis sekoitellut noista Konadeista sopivan vihreän, violetin ja oranssin. Luultavasti tulen sekoittelemaan nuo pääväritkin tällaisiin pulloihin, tuo sekalainen seurakunta ottaa pahasti silmään...


2015-4-18_5

2015-4-18_6

Kuvassa näitä lakkoja on kiekolla reilut kerrokset, mutta silti vain yksi kerros. Ylempi kuva on otettu sisällä lampun valossa ja alempi ulkona.

Näillähän oli sitten tarkoitus tehdä maailman mahtavin pääsiäismani, mutta tähtien asento ei vaan kerta kaikkiaan suosinut ja ensimmäinenkään leima ei suostunut nousemaan kunnolla. Mutta kun oli nämä valkoiset pohjat jo lakattuna, piti saada edes jotain koristelua kynsille. Kaivoin siis esiin omatekemät vinyylinkorvikkeet ja lakkasin parit sahalaitakuviot kynsille ja dottarilla pilkkuja uusilla lakkasekoituksilla.

2015-4-18_7
Erittäin epäonnistunut pääsiäislakkaus siis, mutta kokeilen varmasti näitä lakkoja jonain toisena päivänä kun leimauskuunasento on kohdillaan. Sen kun vaan tietäisi milloin se on... Mutta periaatteessa vaikuttavat aivan täysin toimiville nämä lakat. Eikä maksanut paljon!

8 kommenttia:

 1. Mun täytyy varmaan kans kokeilla tehdä ite muutama väri jonka haluaisin. Halpparissa oli vielä pari kirkasta, jos sieltä joskus sattuis vaikka tarttumaan mukaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on oikeasti edullinen ja ihan toimiva vaihtoehto. Ja Halppariin näitä varmaan tulee ihan lisääkin, jos pääsevät loppumaan :) Tai ehkä joskus kesän jälkeen sinne Kärkkäisellekin....

   Poista
 2. Wau :o Mulla käväisi nopeasti mielessä, että voisiko näitä sekoitella itse kun valmiit oli aina myyty loppuun (kunnes viimein onnistuin ostamaan El Corazoneja) mutta en koskaan vienyt ajatusta toteutuksen asteelle. Hyvin näyttää toimivan:) Multa puuttuu vielä DaLen Sisleyn tapainen turkoosi joten nyt joudun varmaan uhraamaan jonkun kirkkaan lakan tieteen nimissä kokeiluun. Harmi, ettei meillä ole vielä Essenceä myynnissä:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, nämä tahtovat aina olla loppu lähes kaikkialta. Onneksi tämä tuntuu ihan toimivalle tavalle, toivottavasti onnistut! Ja eikö se essence-mies ole lupaillut näitä sinne teillekin päin :)

   Poista
 3. Oi miten hyvä idea. :D Pitääkin käydä katselemassa löytäisikö noita seuraavan kerran kun eksyy Halpa-halliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Halpa-Hallista löytyy :) Yleensä siellä sentään täytetään hyllyjä niiden tyhjentyessä - toisin kuin siellä Kärkkäisellä.

   Poista
 4. Oon itsekin miettinyt että pitäis testata tämmöistä :) Kiva, kun muistutit! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...