15.7.2014

Kellanoranssia ja avautumista

Tutuilla väreillä mennään siis taas. Kokeiluun pääsi tällä kertaa China Glaze Peachy Keen. Vaikka olen kovin heikkona oranssiin kynsilakkaan, en vaan ollut yhtään varma juuri tämän lakan sopimisesta ihonväriini.

2014-7-18_1
 
Enkä ole yhtään varma vieläkään. Jokin tässä värissä vaan mättää, se ei näytä omaa ihoani vasten vaan hyvälle. Mutta kun se on oranssi. Se varmaan siis ottaa ja jää kokoelmiini, jospa sitä joskus johonkin voisi käyttää. Ihan nätti lakka muuten eikä mikään pahin lakattava. Tosin tämäkin creme kyllä valui kynsinauhoille asti, onneksi väri on sen verran hailakka etää siivottuakin sai.

2014-7-18_2

Ja vaikka edellinen käsinmaalaus meni totaalisesti päin prinkkalaa, jostain ihme syystä kaivoin siveltimen esiin. Tämä kai lähinnä yrittää olla waterfall mani, mutta ei se siinä oikein onnistu. Valkoisena värinä on OPI Alpine Snow, oranssi on Orly Melt Your Popsicle ja keltainen Orly Glowstick.

Jotenkin en vaan ikinä onnistu vetämään noita viivoja tarpeeksi lyhyinä, jolloin koko idea menee vähän pilalle. No, onpahan saatu jotain sopivampaa väriä ihon viereen ja pakottava tarve saada persikkalakka heti pois saatiin väistymään. Ehkäpä vielä joskus saan tämän onnistumaan...

Ja sitten sinne avautumisosioon. Kannattaa skipata suosiolla jos ei kiinnosta :D

Alkaa taas kerran tympimään tämä intternetin ihmeellinen maailma. Täällä vaan kaikki on niin helppoa, myös toisten kovan (tai miksei vähemmänkin kovan) työn ottaminen omiin nimiinsä. Juuri tänään kuulin, että kaverin kynsikuvia oli jaeltu jossain Facebook-ryhmässä taas ilman lupia. Ei ne kuvat ole vapaata riistaa vain siksi, että ne on laitettu nettiin. Tämä asia vaan on näköjään hyvin monelle ihmiselle äärimmäisen vaikeaa ymmärtää. 

Mutta kun se pölliminen ei tahdo jäädä vain niihin kuviin. Kiinalaisilla näkyy olevan tapana lainata varsinkin leimauslaattojen kuvioita jokseenkin täysin villisti. Olen eräässä Facebookin ryhmässä todistanut alkuperäisten kuvioiden suunnittelijoiden mielipahaa, kun tismalleen samat kuviot löytyvät jostain halvasta ebay-laatasta. Ja sitten ihmiset ostavat niitä eikä alkuperäisiä, jolloin kuvioiden alkuperäinen suunnittelija jää nuolemaan näppejään. Ei, minun oikeustajuuni tämä ei oikein mahdu. Mutta minkäpä niille kiinalaisille vaan voi, samoissa paikoissahan ne alkuperäisetkin laatat varmaan tehdään.

Jotenkin sitä kuitenkin olettaisi, että ei sentään kukaan suomalainen tieten tahtoen haluaisi moiseen alentua. Täällähän on korkea moraali ja pitäisi olla hyvät käsitykset siitä, mikä on piratismia. Niinhän sitä äkkiä luulisi. Mutta niinpä vain löysin alla olevan päivityksen tänään Facebookista.

2014-7-18_3


Jotenkin vetää hiljaiseksi. Joo, tiedän että esimerkiksi OPIn lakkoja myydään paikoissa, jotka niitä eivät saisi myydä. Niistä on sitten viilailtu sarjanumeroita pois tai jotain. Mutta kai tuotteiden valmistajalla on oikeus päättää kuka heidän tuotettaan saa myydä? On kai? Vähintään moraalinen oikeus. Mutta mistäpä sinä asiakkaana tiedät, onko kauppa ostanut tuotteensa mistä. Ja tietääkö myyjä, että tuotteet on tarkoitus myydä eteenpäin. Sanokaa nyt ystävät hyvät, missä menee raja?

4 kommenttia:

 1. Mulla oli Peachy Keenin kanssa aikoinaan tismaalleen samat pähkäilyt kun sulla! Kiva oranssi muttamutta... omilla kynsillä se oli jokseenkin outo! Laitoin sen eteenpäin, enkä kieltämättä ole osannut kaivata. ;)

  Tuo kuvien luvaton käyttö on ikävää, varsinkin jos niiden väitetään vieläpä olevan jostain muualta kuin mitä oikeasti on. Ikävää on myös se että ihmiset julkaisevat kuvia tajuamatta tätä riskiä... Vika on tietysti kuvavarkaassa, mutta toimettomaksi jää kyllä kuvanjulkaisija monessa tilanteessa vahingosn sattuessa ja siksi onkin hyvä jos mahdollisimman moni kuvanjulkaisija tiedostaa tämän asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää itse vielä katsoa sitä, että jääkö tuo Peachy Keen vai ei :) Se kun olisi värinä vaan niin nätti!

   Ja jotenkin tosiaan moni ei miellä noita kuvavarkauksia edes mitenkään laittomaksi. Vaikka sitähän ne ovat, siksi aina jos jostain moisia löydän yritän ilmoittaa niistä ainakin kuvien oikealle omistajalle. Jos ne siitä nyt edes vähenisivät...

   Poista
 2. Minä olen ostanut yhden noista DRK-laatoista Cesarsilta, enkä kyllä olisi ostanut, jos olisin tiennyt, että on kopio. :( En luota piraattituotteisiin, eihän sitä tiedä mistä nekin on tehty ja kuka. Ikävää, että tuommoinen varastaminen on mahdollista.
  Opin lakkoja kyllä olen ostanut kaupasta, joka myy niitä tiskin alta ja ostan jatkossakin, joten taidan kyllä olla pahimman luokan kaksinaismoralisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä varmaan kukaan ole tiennyt, että ne ovat kopioita... Itse kyllä vastustan eniten näitä, joissa se alkuperäinen tuottaja ei ole saanut mitään. Ne tiskin alta ostetut OPIt kuitenkin lienevät peräisin oikealta tehtaalta ja firma on rahansa niistä saanut. Että siinä mielessä parempi vaihtoehto vaikka eivät firmana siitä tykkääkään :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...